Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Gianni Schicchi


Miskolci Nemzeti Színház

2018. december 11. 14:00

Giacomo Puccini : Gianni Schicchi - Operabeavató

Puccini három egyfelvonásos operája közül a Gianni Schicchi egy ízig-vérig sziporkázó vígopera.

Tele élénk, életteli humorral, sziporkázó zenei fordulatokkal. A történet a 13. századi Itáliában játszódik.Buoso Donati, a dúsgazdag firenzei polgár rokonai körében hal meg, akik között óriási pánik tör ki, hiszen kiderül, minden vagyonát egy kolostorra hagyta. Rinuccio azt javasolja, hívassák el a furfangos Gianni Schicchit, akit jól ismer, hiszen lányának, Laurettának udvarol. A rokonok, noha bizalmatlanok Schicchi iránt, mégis elhívatják. Schicchi ötlete, hogy kiadja magát az öreg Buoso Donatinak és végrendelkezik majd a nevében. A rokonok körülrajongják és odasúgják neki, mit szeretnének örökölni. Schicchi minden kívánságra jóváhagyóan bólint és teljes titoktartásra inti őket, mert a hasonló cselekedeteket a firenzei törvény szigorúan bünteti. Megérkezik a jegyző. Schicchi kiválóan utánozza az öreg Donati hangját, de a rokonokra csak apróságokat hagy, a vagyon javát legjobb barátjának, Gianni Schicchinek juttatja. A jegyző távozása után a feldühödött rokonok majd szétszedik a házat, de semmit sem tehetnek a ravasz Schicchi ellen.

Gyerekeknek és kiskamaszoknak ajánljuk a Puccini Gianni Schicchi operájából készült operabeavató-előadást. A játékos előadáson magyarázatokkal, megállásokkal kerülhetnek közelebb a gyerekek és a fiatalok az egyfelvonásos ízig-vérig sziporkázó vígoperához. A Gianni Schicchi tele van élénk, életteli humorral, sziporkázó zenei fordulatokkal: a fiatalok első lépése lehet a komolyzene megértéséhez és megszeretéséhez.

Az előadás fiatal énekművészekkel, a Miskolci Nemzeti Színház kórusának, zenekarának közreműködésével készült.